What is this?

This knowledgebase contains questions and answers about PRTG Network Monitor and network monitoring in general. You are invited to get involved by asking and answering questions!

Learn more

PRTG Network Monitor

Intuitive to Use. Easy to manage.
More than 500,000 users rely on Paessler PRTG every day. Find out how you can reduce cost, increase QoS and ease planning, as well.

Free Download

Top Tags


View all Tags

Odd WMI Problem

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

I am having a strange issue with some new remote WMI sensors. They all return PE015 code but when I run the WMI Tester program it works with no issues whatsoever. I am using a domain admin account the username/passwords are correct. The firewalls are actually turned off. Are there any other suggestions for further testing? It does not seem to be a WMI issue per se since I am able to execute WMI queries from the computer running the remote probe with out a problem.

authentication prtg wmi

Created on Mar 21, 2012 10:36:55 PM by  AmericanIridium (0) 1



2 Replies

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

And this morning it is working. Nothing changed / no ideas.

Created on Mar 22, 2012 3:18:58 PM by  AmericanIridium (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

does it help to run the PRTG Probe Service under a domain admin account instead of the default LOCAL SYSTEM?

best regards

Created on Mar 22, 2012 3:20:47 PM by  Torsten Lindner [Paessler Support]



Please log in or register to enter your reply.


Disclaimer: The information in the Paessler Knowledge Base comes without warranty of any kind. Use at your own risk. Before applying any instructions please exercise proper system administrator housekeeping. You must make sure that a proper backup of all your data is available.