New Question
 
 
PRTG Network Monitor

Intuitive to Use.
Easy to manage.

200.000 administrators have chosen PRTG to monitor their network. Find out how you can reduce cost, increase QoS and ease planning, as well.

Free PRTG
Download >>

 

What is this?

This knowledgebase contains questions and answers about PRTG Network Monitor and network monitoring in general. You are invited to get involved by asking and answering questions!

Learn more

 

Top Tags


View all Tags


AJAX Request Failed PE1001

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

I'm trying to add SNMP sensors to an APC UPS device from "SNMP APC Hardware" sensor type when I receive the error shown above in the lower right corner of the screen. This error occurs whether I attempt to add the sensor through the WEB interface, or directly through the Enterprise Console on the Server itself. The error continues to say:" /controls/addsensor2.htm?id=8735&sensortype=snmpapcups (400 Bad Request) "

We have several units that need sensors added. Please assist on this issue.

Thank you!

apc snmp snmp-library

Created on Oct 4, 2012 9:19:08 PM by  Tim (0) 1



5 Replies

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hi,
this seems to be a bug with the oidlib used. We are investigating the issue and hoping to provide a fix soon. In the meantime, please use auto-discovery to add the device which should work as well.
Best regards

Created on Oct 5, 2012 7:07:23 AM by  Konstantin Wolff [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Thank you for your response. Just to add some details to this thread:

This issue started after an upgrade to the latest STABLE version of PRTG done last week - it worked before the upgrade. The APC UNIVERSAL oidlib was from a mib I downloaded from APC's website and imported using PRTG MIB Importer.

I tried to add this sensor again this morning and it worked --- Perhaps an intermittent issue? It worked one time, but not a second or third time.

Thanks again for your work! Tim.

Created on Oct 5, 2012 1:23:44 PM by  Tim (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hi Tim,
thank you for the additional information. We had a team meeting right before and we think we found the issue and will release a bugfix as soon as possible.
Thank you again for the information.

Best regards

Created on Oct 5, 2012 1:27:25 PM by  Konstantin Wolff [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

This happend when we went to Version 12.4.4.3084/3085 [Preview]. Will the bug fix be in the next release in the Preview channel or available otherwise?

Created on Oct 15, 2012 7:59:44 PM by  Telarix Engineering (0)



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hi,
yes, the issue will be fixed with the new release.
Best regards

Created on Oct 16, 2012 5:58:02 AM by  Konstantin Wolff [Paessler Support]



Please log in or register to enter your reply.


Disclaimer: The information in the Paessler Knowledge Base comes without warranty of any kind. Use at your own risk. Before applying any instructions please exercise proper system administrator housekeeping. You must make sure that a proper backup of all your data is available.