What is this?

This knowledgebase contains questions and answers about PRTG Network Monitor and network monitoring in general. You are invited to get involved by asking and answering questions!

Learn more

PRTG Network Monitor

Intuitive to Use. Easy to manage.
More than 500,000 users rely on Paessler PRTG every day. Find out how you can reduce cost, increase QoS and ease planning, as well.

Free Download

Top Tags


View all Tags

WSUS Statistics - No Metaresult found

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hi,

I'm trying to add the WSUS Statistics sensor but am getting the error No Metaresult found

When I manually run D:\Program Files (x86)\PRTG Network Monitor\Sensor System>wsus.exe -ws=servername

I do get the below so any ideas?

Pete

Looking for Microsoft.UpdateServices.StringResources.resources, Version=3.1.6001 Looking for Microsoft.UpdateServices.StringResources.resources, Version=3.1.6001 Looking for Microsoft.UpdateServices.AdminDataAccessProxy.XmlSerializers, Version=3.1.6001 <prtg><result><Channel>Approved updates</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Flo at><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Value>279</Value></result><result><Channel>Co mputers having update errors.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><Decima lMode>Auto</DecimalMode><Value>1</Value></result><result><Channel>Computers need ing updates.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</Decim alMode><Value>2</Value></result><result><Channel>Computers not synchronised for 7 days</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMode ><Value>0</Value></result><result><Channel>Computers registered</Channel><Unit>C ount</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Value>3</Value></resu lt><result><Channel>Computers up to date</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Fl oat><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Value>0</Value></result><result><Channel>Dec lined updates.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</Dec imalMode><Value>13696</Value></result><result><Channel>Expired updates.</Channel ><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Value>0</Valu e></result><result><Channel>Not approved critical or security updates.</Channel> <Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Value>8790</Va lue></result><result><Channel>Not approved updates.</Channel><Unit>Count</Unit>< Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Value>9835</Value></result><resul t><Channel>Total updates.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMod e>Auto</DecimalMode><Value>23810</Value></result><result><Channel>Unapproved, ne eded updates.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</Deci malMode><Value>0</Value></result><result><Channel>Updates needed by computers.</ Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Value> 35</Value></result><result><Channel>Updates needing files.</Channel><Unit>Count< /Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Value>0</Value></result><r esult><Channel>Updates up to date.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><D ecimalMode>Auto</DecimalMode><Value>10067</Value></result><result><Channel>Updat es with client errors.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>A uto</DecimalMode><Value>12</Value></result><result><Channel>Updates with server errors.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMod e><Value>0</Value></result><result><Channel>Updates with stale update approvals. </Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</DecimalMode><Valu e>0</Value></result><result><Channel>WSUS infrastructure updates not approved fo r install.</Channel><Unit>Count</Unit><Float>0</Float><DecimalMode>Auto</Decimal Mode><Value>0</Value></result><Text>OK</Text></prtg>

error sensor wsus

Created on Feb 26, 2014 12:14:52 PM by  Peter Foreman (0) 1



3 Replies

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

thank you very much for your KB-Post. May I ask, do you by any chance run the WSUS not on the default port?

best regards.

Created on Feb 27, 2014 10:22:41 AM by  Torsten Lindner [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Nope it's on the standard 8530

Pete

Created on Feb 27, 2014 10:56:19 AM by  Peter Foreman (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

It seems there is a bug in the sensor. We hope to have a fix available with the next stable release. Until then, please try using the EXE as a custom sensor (by copying it into the "Custom Sensor"-subfolder of PRTGs program files folder).

Created on Feb 28, 2014 3:02:16 PM by  Torsten Lindner [Paessler Support]



Please log in or register to enter your reply.


Disclaimer: The information in the Paessler Knowledge Base comes without warranty of any kind. Use at your own risk. Before applying any instructions please exercise proper system administrator housekeeping. You must make sure that a proper backup of all your data is available.