What is this?

This knowledgebase contains questions and answers about PRTG Network Monitor and network monitoring in general. You are invited to get involved by asking and answering questions!

Learn more

PRTG Network Monitor

Intuitive to Use. Easy to manage.
300.000 administrators have chosen PRTG to monitor their network. Find out how you can reduce cost, increase QoS and ease planning, as well.

Free Download

Top Tags


View all Tags

factory sensors not displaying all channels on maps

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

have several factor sensors. Some channels are showing up on the maps for certain hosts, but some channels are not showing up for other hosts. Very strange. What should I be checking?

"security" host

#1:Used CPU (%)
Channel(2184,0)

#2:Used Memory (%)
100 - Channel(2186,0)

#3:Used Space (C:)
100 - Channel(2195,1)

#4:Used Space (E:)
100 - Channel(2196,1)

#5:Used Space (F:)
100 - Channel(2197,1)

"management" host

#1:Used CPU (%)
Channel(2188,0)

#2:Used Memory (%)
100 - Channel(2190,0)

#3:Used Space (C:)
100 - Channel(2205,1)

screenshot of the sensors on a map dashboard Screenshot

factory-sensor prtg wmi

Created on Oct 24, 2020 8:08:17 PM by  stovakor (11) 1

Last change on Oct 27, 2020 3:29:04 PM by  Benjamin Day [Paessler Support]



10 Replies

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

Sorry, the screenshot didn't upload. Can you try uploading it again?

Benjamin Day
[Paessler Support]

Created on Oct 26, 2020 5:31:00 PM by  Benjamin Day [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

Can you check in the channel settings to make sure the option to hide the channel from graphs isn't selected.

Benjamin Day
[Paessler Support]

Created on Oct 27, 2020 12:14:42 AM by  Benjamin Day [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

i have, they are not set to hide.

Created on Oct 27, 2020 12:20:41 AM by  stovakor (11) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

Can you make the following adjustments?

#2:Used Memory (%)
(100 - Channel(2190,0))

Let me know if that works.

Benjamin Day
[Paessler Support]

Created on Oct 27, 2020 3:29:52 PM by  Benjamin Day [Paessler Support]

Last change on Oct 27, 2020 3:30:22 PM by  Benjamin Day [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

made the changes. still not displaying

Created on Oct 27, 2020 4:07:58 PM by  stovakor (11) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

Can you remove the '100 - ' from the channels? Let's see if we can isolate the issue.

Benjamin Day
[Paessler Support]

Created on Oct 28, 2020 5:29:35 PM by  Benjamin Day [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

I *can*, but please understand the exact same syntax works just fine on other nodes.

Created on Oct 29, 2020 3:58:26 AM by  stovakor (11) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

Yes, I'm just trying to troubleshoot here. Can you try that and let me know if it works or not?

Benjamin Day
[Paessler Support]

Created on Oct 29, 2020 7:36:44 PM by  Benjamin Day [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

I did, it didn't. Is there any better way to get support? I'm not sure why your organization 'moderates' every single post. It just slows things down to a crawl. 3 or 4 back and forths has taken 5 days.

Created on Oct 29, 2020 7:38:33 PM by  stovakor (11) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

Yes, go ahead an open a support ticket through the Contact Support link at the bottom of your PRTG web interface. Mention this KB article you opened so whoever gets the ticket can get up to speed.

Benjamin Day
[Paessler Support]

Created on Oct 30, 2020 10:05:34 PM by  Benjamin Day [Paessler Support]



Please log in or register to enter your reply.


Disclaimer: The information in the Paessler Knowledge Base comes without warranty of any kind. Use at your own risk. Before applying any instructions please exercise proper system administrator housekeeping. You must make sure that a proper backup of all your data is available.