New Question
 
 
PRTG Network Monitor

Intuitive to Use.
Easy to manage.

200.000 administrators have chosen PRTG to monitor their network. Find out how you can reduce cost, increase QoS and ease planning, as well.

Free PRTG
Download >>

 

What is this?

This knowledgebase contains questions and answers about PRTG Network Monitor and network monitoring in general. You are invited to get involved by asking and answering questions!

Learn more

 

Top Tags


View all Tags


Notification Template not saving settings!

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Hello,

Whenever I edit a probe/group and edit notification settings, any field I change and saved it is automatically reverted which is very annoying. Lets say I edit a Group: ABC Group > Notifications > Only use the triggers defined above > Email and push notification to admin

Change the following setting: Send to email

Send to User: None Send to User Group: PRTG Administrators

After I save it and re-edit it the values are back to default. How can this be fixed? I'm trying to send email/push notifications to the whole group instead of a single administrator account.

Regards,

email group-settings notifications

Created on Dec 3, 2018 6:52:42 PM by  agnostic (0) 1



6 Replies

Votes:

1

Your Vote:

Up

Down

This is likely a browser issue, we're currently having troubles with IE/Edge. Does this happen in Firefox/Chrome/Opera as well?


PRTG Scheduler | PRTGapi | Feature Requests | WMI Issues | SNMP Issues

Kind regards,
Stephan Linke, Tech Support Team

Created on Dec 3, 2018 8:35:35 PM by  Stephan Linke [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Yup I tested Chrome, FireFox, IE 8, Edge

Created on Dec 3, 2018 9:04:49 PM by  agnostic (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

There's another browser issue when you edit some settings, half the page is missing because you can't scroll down unless you refresh. Also, when you click some menu, the drop-down menu opens and stays there unless you also refresh the page.

Created on Dec 3, 2018 9:06:28 PM by  agnostic (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Does this happen (the settings bug) with another administrative user as well? The bug you describe sounds familiar, are you already running the latest version (18.4.46.1754) and any browser plugins that tinker with CSS/JS?


PRTG Scheduler | PRTGapi | Feature Requests | WMI Issues | SNMP Issues

Kind regards,
Stephan Linke, Tech Support Team

Created on Dec 4, 2018 10:40:34 AM by  Stephan Linke [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Yep I have 3 Admin users and it happens will all of them!

PRTG Network Monitor 18.4.46.1754 x64

And browser versions: agnostic@agnostic:$ dpkg -l|grep -E "firefox|google-chrome" | grep -v firefox-locale-en ii firefox 61.0.1+build1-0ubuntu0.18.04.1 amd64 Safe and easy web browser from Mozilla ii google-chrome-stable 70.0.3538.110-1 amd64 The web browser from Google

Regards,

Created on Dec 4, 2018 2:29:26 PM by  agnostic (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Please check if this happens when you open the webinterface locally on the PRTG server to ensure that nothing is interfering with the actual connection here.


PRTG Scheduler | PRTGapi | Feature Requests | WMI Issues | SNMP Issues

Kind regards,
Stephan Linke, Tech Support Team

Created on Dec 5, 2018 12:56:14 PM by  Stephan Linke [Paessler Support]



Please log in or register to enter your reply.


Disclaimer: The information in the Paessler Knowledge Base comes without warranty of any kind. Use at your own risk. Before applying any instructions please exercise proper system administrator housekeeping. You must make sure that a proper backup of all your data is available.