What is this?

This knowledgebase contains questions and answers about PRTG Network Monitor and network monitoring in general. You are invited to get involved by asking and answering questions!

Learn more

PRTG Network Monitor

Intuitive to Use. Easy to manage.
More than 500,000 users rely on Paessler PRTG every day. Find out how you can reduce cost, increase QoS and ease planning, as well.

Free Download

Top Tags


View all Tags

Map keeps loading

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Recently we've added webcam video to our Map like stated here (https://kb.paessler.com/en/topic/9263-how-can-i-show-up-to-date-weather-information-webcam-and-radar-images-in-prtg-s-maps)

Ever since our map keeps giving us the state "Loading".

Is this normal behavior since the video stream is continuous? Or should the Loading box dissappear normally?

map maps webcam

Created on Jan 24, 2019 3:45:23 PM by  BlackBox (0) 1



10 Replies

Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Do you see anything in the browser console? Are you using PRTG via HTTPS, but the iframe being HTTP only? Then it might be a CORS related issue...


PRTG Scheduler | PRTGapi | Feature Requests | WMI Issues | SNMP Issues

Kind regards,
Stephan Linke, Tech Support Team

Created on Jan 24, 2019 8:53:04 PM by  Stephan Linke [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

I had to turn it down to http since I was getting no video at all on https

Browser console?

Created on Jan 24, 2019 8:56:06 PM by  BlackBox (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Ctrl + Shift + i for Chrome and Firefox :) Okay, so both pages use plain ol' HTTP?


PRTG Scheduler | PRTGapi | Feature Requests | WMI Issues | SNMP Issues

Kind regards,
Stephan Linke, Tech Support Team

Created on Jan 24, 2019 9:08:10 PM by  Stephan Linke [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Yeah, both are good ole http.

I'll check the browser console tomorow and let you know!

Created on Jan 24, 2019 9:10:23 PM by  BlackBox (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Console gives me the following:

Failed to load resource: the server responded with a status of 401 (Unauthorized)

In the stream URL I give the user and password. The video stream just works though on the map. The only issue I have is that the page keeps saying "loading"

Created on Jan 25, 2019 7:17:25 AM by  BlackBox (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

The map does freeze after an hour or so.

Created on Jan 25, 2019 7:17:59 AM by  BlackBox (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

So the error comes from the Alerts overview.

When I switch back to HTTPS, I have no errors. Any change I can get the video stream when I'm on HTTPS?

Created on Jan 25, 2019 8:35:42 AM by  BlackBox (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Does the video camera have any options to switch to HTTPS? What vendor/model is it?


PRTG Scheduler | PRTGapi | Feature Requests | WMI Issues | SNMP Issues

Kind regards,
Stephan Linke, Tech Support Team

Created on Jan 25, 2019 11:14:47 AM by  Stephan Linke [Paessler Support]



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Sadly the camera has no HTTPS options. Its a cheap Chinese thing from "Wanscam".

Created on Jan 25, 2019 11:39:22 AM by  BlackBox (0) 1



Votes:

0

Your Vote:

Up

Down

Then the easier option would likely be to secure the camera access, like this :) Then it should be easy to implement in a PRTG map.


PRTG Scheduler | PRTGapi | Feature Requests | WMI Issues | SNMP Issues

Kind regards,
Stephan Linke, Tech Support Team

Created on Jan 25, 2019 11:56:54 AM by  Stephan Linke [Paessler Support]

Last change on Jan 25, 2019 11:56:59 AM by  Stephan Linke [Paessler Support]



Please log in or register to enter your reply.


Disclaimer: The information in the Paessler Knowledge Base comes without warranty of any kind. Use at your own risk. Before applying any instructions please exercise proper system administrator housekeeping. You must make sure that a proper backup of all your data is available.